Maşinare

 PowerMILL, liderul mondial în sisteme CAM, combină, o interfaţă uşor de utilizat, o tehnologie de ultimă oră de prelucrare în 5 axe, eficienţă mare de aşchiere şi viteză mare (high-speed).

PowerMILL este leaderul mondial în soft specializat CAM pentru fabricarea de forme complexe din industriile producătoare de scule, automobile şi aeronave. Caracteristicile cele mai importante includ o paletă largă de strategii printre care, aşchierea de înaltă eficienţă, finisarea de viteză mare (high-speed) şi tehnici de maşinare în 5 axe, calcule de timp rapide şi unelte de editare puternice, pentru a asigura performanţă maximă sculei de maşinare.

PowerMILL acceptă date de la orice sistem CAD, via IGES, VDA, STL sau de la orice interfeţe directe. Puterea combinaţiei, flexibilitate şi uşurinţă în utilizare, asigură utilizatorilor generarea de suprafeţe de aşchiere şi traiectorii de finisare, care optimizează productivitatea sculelor maşinii CNC, asigurănd astfel o maşinare de o calitate deosebită a modelelor şi a sculelor. Un modul total integrat de simulare permite verificarea acurateţii şi eficienţa tuturor traiectoriilor, înainte ca maşina să fie pornită.

Versatilitatea PowerMILL îl face perfect adaptabil la un spectru larg de sectoare de fabricaţie. PowerMILL permite companiilor să-şi crească eficienţa şi productivitatea, odată cu o reală economie de timp şi creştere a calităţii, prin eliminarea finisării manuale.  

 Data Input

Datele pot fi importate dintr-un set larg de formate de schimb incluzând aici IGES, VDA, STL, SDRC IDEAS, ProE, SolidWorks, SolidEdge, Cimatron, CATIA, Unigraphics şi Parasolids. PowerMILL este tolerant cu traiectoriile cu date incomplete oferind o maşinare continuă chiar şi atunci când există intervale lipsă. Când aceste intervale lipsă sunt mai mari decât toleranţa acceptată PowerMILL se retrage la o înălţime z sigură, când intervalele sunt mai mici decât toleranţa, scula de aşchiere continuă maşinarea, peste intervalul lipsă..

 Strategii de Curăţare a Suprafeţelor cu Eficienţă sporită

PowerMILL este un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte domeniul strategiilor de maşinare pentru o curăţare eficientă a suprafeţelor. Principalele cerinţe a acestor tehnici sunt, de a păstra încărcarea cuţitului cât se poate de constantă şi de a elimina pe cât posibil schimbările bruşte ale direcţiei de aşchiere. Una din schimbările de bază necesare pentru a respecta cerinţele amintite, este utilizarea maşinării offset pentru aşchiere, în loc de tradiţionala tehnică de abordare "raster".

 High Speed Finishing

PowerMILL include multe strategii pentru High Speed Machining care asigură condiţiile optime pentru o încărcare continuă consistentă, condiţii necesare pentru o aschiere rapidă şi o finisare a supra feţei excelentă. Trei exemple concludente sunt 3D Offset, Constant Z finishing şi Optimised Constant Z.

“Noile strategii ale PowerMILL au constituit o parte esenţială a trecerii noastre la aşchierea de înaltă eficienţă şi maşinarea high-speed. Maşinarea High-speed oferă o eficienţă deosebită tăierii şi finisării suprafeţei, dar necesită o nouă abordare a modului în care programele au fost create şi executate. Noile tehnici din PowerMILL oferă o reducere considerabilă a costurilor şi calitate clienţilor noştrii.” Shaun Copas, BS Tooling, UK   

 Maşinarea în 5 Axe

PowerMILL oferă strategii de maşinare poziţionale şi continue în 5 axe, pentru o producţie mai eficientă a componentelor în industria aeronautică, auto si în aplicaţii de inginerie de precizie. Maşinarea în 5 axe oferă multe beneficii care includ, maşinarea rapidă, prelungirea duratei de funcţionare a sculei aşchietoare şi reducerea reparaţiilor. PowerMILL suportă o paletă largă de strategii de maşinare şi de tipuri de scule, împreună cu o serie întreagă de traiectorii şi legături.

“Am avut o reducere masivă a timpilor de execuţie odată cu folosirea maşinării în 5 axe, astfel încât multe procese de maşinare au putut fi terminate în două schimburi, în loc de trei.” David Seymour, Managing Director, Oxon Prototypes UK