Mase plastice

Creşterea continuă a industriei maselor plastice face ca, permanent, companiile să depindă de lanţurile de furnizori capabili să dezvolte designuri inovatoare şi să le execute la calitate superioară, într-un timp scurt. Tehnologiile moderne CADCAM pot contribui la fiecare pas al dezvoltării produsului, de la crearea conceptului iniţial, prin prototipaj şi modificare de design, până la manufacturizarea instrumentarului pentru producţia de masă.

Pentru designeri, modelatorul mixt PowerSHAPE de la Delcam poate spori productivitatea într-o gamă largă de proiecte de dezvoltare a produsului. De pildă, multe componente din plastic au suprafeţe exterioare complexe care necesită modelare şi o geometrie interioară relativ simplă, cum sunt reliefurile, care pot fi eficient create cu ajutorul opţiunii solid modelling. Graţie capacităţilor sale de mixtură, PowerSHAPE oferă soluţii CAD ideale companiilor care se ocupă de designul componentelor automate şi aerospaţiale, aplicaţiilor electrice, ceramicelor, încălţămintei, ambalajelor, echipamentului sportiv şi jucăriilor sau al instrumentarelor de orice fel.

Odată designul terminat, modulul PS-Moldmaker oferă un sistem performant, automatizat ce permite designerilor de instrumente turnate prin injecţie să maximizeze eficienţa şi să reducă erorile, trecând de la procedeele bazate pe desenarea tradiţională bidimensională la metode noi, bazate pe modele tridimensionale computerizate.

Sistemul CAM PowerMILL oferă o gamă largă de strategii pentru o prelucrare eficientă şi rapidă, lansând imediat produsul în producţia de masă. În sfârşit, modulul de control permite verificarea prototipurilor, instrumentarelor şi mostrelor în paralel modelul din computer, pentru a se asigura că intenţia designerului este fidel reflectată de produsul finit.

 Beneficii